Blogi

Laskujen perintä -lisäpalvelulla maksamattomien laskujen perintä hoituu helposti

24.03.2017
Uutiset

“Taas myöhässä!” Jäävätkö laskut maksamatta muistutuksista huolimatta urheiluseurassasi? Miten periä maksut asiallisesti? Espoon Tapioiden toiminnanjohtaja Linnea Renqvist sekä Suomen Perintätoimiston Tero Hänninen kertovat, miten laskujen perintä onnistuu helposti myClubissa.

_[

8409i0

](https://www.myclub.fi/wp-content/uploads/2017/03/iStock_000020380404XLarge.jpg)_

myClubin Laskujen perintä -ominaisuudella urheiluseurojen rahastonhoitajien ja muiden toimihenkilöiden työ helpottuu entisestään. Mikäli rahastonhoitajan lähettämä lasku syystä tai toisesta jää maksamatta, on lasku helppo siirtää perintään vain parilla klikkauksella myClub-järjestelmässä. Perintätoimenpiteitä hoitavat alan ammattilaiset, sillä myClubin laskutus integroituu Suomen Perintätoimisto Oy:n järjestelmään.

Suomen Perintätoimisto on vuodesta 2008 alkaen toiminut täysin suomalainen perintätoimisto, jonka toiminnan peruspilareina ovat helppous, luotettavuus, asiallisuus ja asiakkassuhteiden vaaliminen. Jyväskyläläinen yritys on alansa ammattilainen, joka suorittaa perintää vankalla kokemuksella. Sillä on asiakkaana erikokoisia yrityksiä ja yhdistyksiä ympäri Suomen.

8409i1

Urheiluseuran rahastonhoitajan siirrettyä maksun perintään perintätoimenpiteet käynnistyvät viimeistään seuraavana arkipäivänä. Suomen Perintätoimisto on yhteydessä asianomaiseen ja sopii tämän kanssa maksuohjelmasta. Vapaaehtoinen perintä on luonnollisesti tavoitteena. Tilanteet hoidetaan aina tapauskohtaisesti ja asiakkaan kanssa voidaan sopia, hoidetaanko perintään siirretty maksu kerta- vai osamaksulla. Perintätoimisto maksaa perityt laskut sekä korot suoraan seuran tilille.

Tero Hänninen Suomen Perintätoimistosta toteaa, että varsinkin pienemmissä urheiluseuroissa perinnässä on kyse tasapuolisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta. Kun laskut siirretään perintään ja maksetaan asianmukaisesti, kaikki toiminnassa mukana olevat maksavat toiminnasta saman verran. Toki isoimmissa urheiluseuroissa rahavirrat ovat jo merkittäviä, jolloin laskujen maksaminen ja mahdollinen periminen ovat välttämättömiä asioita jo seuran talouden ja toiminnan kannalta.

Yleisurheiluseura Espoon Tapiot on käyttänyt Laskujen perintä -lisäpalvelua jo parin vuoden ajan. Tapioiden toiminnanjohtaja Linnea Renqvist hyödyntää perintää säännöllisesti ja on ollut tyytyväinen ominaisuuden helppokäyttöisyyteen.[

8409i2

](https://www.myclub.fi/wp-content/uploads/2015/01/espoon-tapiot-original-e1421075816184.png)

”Seuramme luottotappiot ovat vähentyneet huomattavasti sen jälkeen, kun otimme Suomen Perintätoimiston palvelun käyttöön myClubissa. Liittyessään seuraamme uusi jäsen hyväksyy, että maksamattomat laskut siirretään tarvittaessa perintään. myClubin avulla on helppo seurata, tulevatko laskut maksetuiksi. Mikäli maksumuistutuksen jälkeenkin lasku on edelleen maksamatta, lasku siirretään perintään”, Renqvist toteaa.

Yhteydenpito Suomen Perintätoimiston kanssa on ollut Renqvistin mukaan vaivatonta. Mikäli jäsen on esimerkiksi maksanut vahingossa perintätoimiston lähettämän laskun seuran tilille, on asian hoitaminen ollut helppoa. Espoon Tapioissa ollaan myös tyytyväisiä Suomen Perintätoimiston lähettämiin raportteihin, joista toteutuneet perintätoimenpiteet näkee helposti. Monia seuroja saattaa mietityttää perinnästä aiheutuvat kulut seuralle. Perintäkulut maksaa kuitenkin asianomainen jäsen, jolloin seuralle ei kuluja aiheudu.

_ myClub tekee urheiluseurojen arjesta helpompaa _

8409i3

Espoon Tapiot kehuu myClubia erinomaiseksi työkaluksi seura-arjen helpottajana. 1400 jäsenen seurassa vilinää riittää, joten muun muassa jäsenrekisteriin, laskutukseen ja viestintään tarvitaan helpotusta, mitä myClub tarjoaa. myClubin kehitystiimi tekee loistavaa työtä ja kehittää palvelua asiakkaiden tarpeet huomioiden.

”Mikäli meillä seurassa herää kehitysidea, niin myClub-tiimi kyllä vastaa ja kehittää palvelua”, toiminnanjohtaja Renqvist sanoo.

Laskujen perintä -ominaisuus on yksi esimerkki myClubin lisäpalveluista, joilla seuratoimijat helpottavat omaa työtään. Näin aikaa jää muuhun seuratoimintaan sekä liikunnasta ja urheilusta nauttimiseen.

8409i4

 

Lisätietoja

Suomen Perintätoimisto 

https://www.suomenpt.fi/ Tero Hänninen  044 7214 873 / tero.hanninen@suomenpt.fi


Espoon Tapiot

https://www.espoontapiot.fi/


myClub

www.myclub.fi/ support@myclub.fi

Kaikki samassa seuran jäsenpalvelussa

Seuratoiminnan tärkeimpien toimintojen hallinta: jäsenrekisteri, laskutus, viestintä, tapahtumat ja paljon muuta.