Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

“Takaisin ei ole paluuta” – myClub vahvasti mukana Oulun Lippo Juniorien matkassa

29.09.2020
Suositukset

Oulun Lippo Juniorit ry otti myClubin käyttöönsä tavoitteenaan viedä seura nykyaikaan. Suomen suurimmaksi pesäpalloseuraksi kasvanut Lippo on aktiivinen toimija Oulun alueella, mikä on tuonut seuraan lisää erityisesti harrastepelaajia.

“Vaikea kuvitella, miten pärjättiin aikaisemmin ilman myClubia”, toteaa Oulun Lippo Juniorit ry:n toiminnanjohtaja Jari-Pekka Aarrekivi. Kuten sadoilla muillakin myClub-seuroilla, myös Lipossa jäsenrekisteri ja laskutus pyörivät aiemmin exceleissä. Seura on viime vuosina kasvanut huomattavasti, joten koko toiminnan hallinnointiin käytettyä aikaa haluttiin vähentää. Keskeisenä ajatuksena oli, että seurassa haluttiin keskittyä täysillä oikeisiin asioihin eli urheilutoiminnan pyörittämiseen ja kehittämiseen.

Tässä kohdassa mukaan tuli myClub. Lisenssimäärältään Suomen suurin pesäpalloseura haluttiin siirtää nykyaikaan. Tässä on myös onnistuttu, ja Lipossa ollaan oltu myClubin käyttöön tyytyväisiä sekä seura- että joukkuetasolla. “Iso asia on, että myClubia kehitetään jatkuvasti. Kun seuran toiminta menee eteenpäin, on oleellista, että myös seuran työkalut pysyvät kehityksessä mukana. myClubissa huomaa, että ominaisuuksissa on huomioitu laaja joukko erilaisia seuroja, joilla on erilaiset tarpeet.”

Pesiksen riemua. Kuva: Oulun Lippo Juniorit
Pesiksen riemua. Kuva: Oulun Lippo Juniorit

Iso askel kohti isompaa ja paremmin toimivaa seuraa Lipossa on otettu henkilöresurssien lisäämisellä. Toiminnanjohtaja Aarrekiven lisäksi seurassa työskentelevät junioripäällikkö ja kaksi osa-aikaista valmennuspäällikköä. “Laadukkaan ja kasvavan seuran mahdollistavat ennen kaikkea ihmiset”, Aarrekivi kertoo.

Palkatun henkilöstön lisäksi joukkuetasolla toimivat vapaaehtoiset antavat päivittäin arvokkaan panoksensa seuran eteen. Näiden vapaaehtoisten työn helpottaminen oli myös yksi iso syy myClubin käyttöönotolle. Esimerkiksi laskujen lähetys ja seuranta myClubissa on todella yksinkertaista, mikä on helpottanut Lipon arkea selvästi.

Lippoon on virrannut lisää pelaajia erityisesti aktiivisen harrastepuolen kautta. Seura on vieraillut ahkerasti kouluissa, joista on lähtenyt innokkaita pesäpalloilijan alkuja mukaan toimintaan. Mielikuvat pesäpallosta lajina, jossa seisoskellaan pesillä ja juostaan silloin tällöin on kadonnut viime vuosina. Nykyään laji nähdään monipuolisena liikuttajana, jossa vaaditaan nopeutta, voimaa, ketteryyttä, taitoa sekä taktista pelisilmää. Näiden taitojen opettamisessa Lipossa ollaan Suomen kärjessä, mistä on hyvä jatkaa kohti yhä vahvempaa seuratoimintaa.

High five. Kuva: Oulun Lippo Juniorit
High five. Kuva: Oulun Lippo Juniorit

Palo! Kuva: Oulun Lippo Juniorit
Palo! Kuva: Oulun Lippo Juniorit

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub