Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

Vähemmän harmaita hiuksia Kirjanpito-lisäpalvelulla

27.02.2018
Uutiset

Maaleja ja koreja syntyy kentällä, jäsenrekisteri on ajantasalla, laskutus on helppoa, viestintä toimii, mutta kirjanpito aiheuttaa harmaita hiuksia ja pitkiä iltoja: “Olisipa mahtavaa, kun nämäkin maksut ja suoritukset menisi jo kauden aikana oikeassa muodossa johonkin ohjelmaan… Voisikohan tätäkin jotenkin automatisoida; ei tarvitsisi itse näitä siirrellä ja näpytellä…” myClubin konkarikäyttäjät Klaukkalan NMKY sekä Pohjois-Espoon Ponsi luottavat toiminnassaan vahvasti sähköisiin järjestelmiin, jolloin kirjanpitokin onnistuu vaivattomammin.

Kirjanpitopalvelu on ollut todella kysytty urheiluseurojen keskuudessa, minkä vuoksi myClubin palveluperhe laajeni pari vuotta sitten Kirjanpito-lisäpalvelulla. Urheiluseuratoiminta helpottuu taas piirun verran, kun Kirjanpito-lisäpalvelun avulla myClubissa tehdyistä laskuista saa muodostettua täsmälliset kirjanpitoaineistot ja ladattua ne kirjanpito-ohjelmaan. Mikäli seuralla tai seuran tilitoimistolla on käytössä Procountor-ohjelma, niin loistavia uutisia! myClub-Procountor-integraation myötä myClubin kirjanpitoaineistot siirtyvät automaattisesti kuukausittain Procountoriin – ja vieläpä oikeassa muodossa!  Henna Kauppinen Procountorin takana olevasta Accountor Finago Oy:sta kertoo, että myClub-yhteistyön myötä yhä useampi urheiluseura on löytänyt tiensä Procountor-ohjelman käyttäjäksi.

8652i0

Urheiluseuroille Procountor on mainio valinta ennen kaikkea sen joustavuuden vuoksi: ohjelmisto taipuu yhdistyksen käyttöön sen koon ja tarpeiden mukaan. Kyseessä on myClubin tavoin verkossa toimiva järjestelmä, jota seuran talousvelhot voivat käyttää ajasta ja paikasta riippumatta. Seura voi itse valita, käyttääkö se myClubin kirjanpitopalvelua maksu- vai suoritusperusteisesti. Huomionarvoista on, että Procountorissa ei ole käyttäjäkohtaista veloitusta. Käyttöoikeudet voi siis antaa useammalla taholle, jotka kirjanpitoaineistoja voivat tarkastella. Usein tilitoimistot hoitavat urheiluseurojen kirjanpitoa ja esimerkiksi palkanlaskentaa, jolloin pääsy Procountor-järjestelmän kautta kirjanpitoaineistoon on erittäin kätevää.

Urheiluseura voi valita sopivan tuotepaketin ja halutessaan päivittää pakettia tarpeidensa mukaan. Koska seurojen maksuliikenne hoituu pääosin myClubissa, ei Procountorin käyttökustannus nouse merkittävän suureksi. Sekä jalkapalloseura Pohjois-Espoon Ponnen Kari Alho että koripalloseura Klaukkalan NMKY:n Pekka Kailio kertovat, että he olivat ottaneet  Procountorin taloushallinnon käyttöön jo ennen myClubin ja Procountorin yhteistyötä. Järjestelmien integraatioiden julkaiseminen oli iloinen uutinen, sillä molemmat seurat ovat myös pitkäaikaisia sekä tyytyväisiä myClub-käyttäjiä.

8652i1

Hyvin toimivan urheiluseuran tai minkä tahansa organisaation tunnusmerkkeihin kuuluu asianmukaisesti ja ryhdikkäästä hoidettu talous. myClubin Kirjanpito-lisäpalvelun hyötyihin lukeutuu myös tilitoimistokulujen säästöt, mitä Klaukkalan NMKY:n Kailio korostaa. Voidaan siis todeta, että myClubin Kirjanpito-lisäpalveluun tehty pieni investointi maksaa itsensä takaisin säästyneen ajan ja rahan myötä. Viime vuonna kolmikymppisiään viettäneessä Klaukkalan NMKY:ssa on huomattu kasvanut kiinostus lajia kohtaan, mikä vaatii myös hallintotyökalujen moderniutta. Tässä myClub on keskeisessä roolissa. 450 jäsenen seura on terveellä pohjalla: toimintaa kehitetään määrätietoisesti ja eri ikäiset harrastajat nauttivat koriksesta.

Klaukkalan NMKY korista. Kuva: Juhanna Tunkkari.
Klaukkalan NMKY korista. Kuva: Juhanna Tunkkari.

Klaukkalan NMKY:n korista. Kuva: Juhanna Tunkkari.

Klaukkalassa Procountoriin ollaan todella tyytyväisiä. Toiminta on helpottunut ja toimistotyön määrä vähentynyt. Pitkään seuran puheenjohtajana toimineen Kailion mukaan aikaa säästyy huomattavasti kirjanpidon helpottumisen myötä. “On myös kätevää, että Procountorista voi napata kirjanpitoaineiston vaikka kuukausittain tai tilikauden puolivälissä. Näin toiminnan tilaa ja taloutta voidaan tarkastella ja katsoa, miten puolivuotinen tilikausi on sujunut”, Kailio toteaa.

PEP:n Alho on samoilla linjoilla: kirjanpito-lisäpalvelu otettiin heti julkaisun jälkeen käyttöön, mikä nähtiin luonnollisena ratkaisuna, sillä kirjanpitoa ja hallintotyön määrää on haluttu tietoisesti helpottaa. Alho korostaa seuratyössä tarvittavien hallinnon työkalujen roolia ja arvoa: “Sähläys vähenee, kun välineitä hyödynnetään ja käsin tekemisen määrä vähenee.” Myös Alholla on monipuolinen ja pitkä kokemus urheiluseuran johtamisesta, joten seuratoiminnan haasteet ovat tuttuja. myClubin hyödyntäminen seura-arjessa on yksi palanen, jolla urheiluseuran jatkuvuutta voidaan vaalia.

8652i3

“Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä” kuuluu PEP:n slogan, joka tiivistää urheilutoiminnan tarkoituksen ytimekkäästi. Näinhän se menee. Urheilu on tehty elämyksistä ja yhteisöllisestä toiminnasta, jota tulee kuitenkin kehittää ja johtaa tiedolla. myClub on vahvasti mukana seuratoiminnassa toimiston puolella pelintekijän roolissa. Kun toimistossa syntyy koreja ja maaleja, myös kentällä peli kulkee. 

Lue lisää kirjanpito-lisäpalvelun käyttöönotosta tästä. Procountorista lisätietoja saat sähköpostilla myynti@finago.com tai puhelimitse numerosta 020 7879 830

PEP tytöt ottavat yleisön haltuun HJK-turnauksessa.
PEP tytöt ottavat yleisön haltuun HJK-turnauksessa.

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub