Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

Amppariperheen kasvutarina

01.05.2018
Uutiset

Salibandyn erikoisseura O2-Jyväskylä on kasvanut lyhyessä ajassa yli 1000 jäsenen suurseuraksi. Toimintaa on alusta asti johdettu ja kehitetty laadukkaasti ja seuran ovet ovat olleet kaikille avoinna. myClub on ollut mukana “Amppariperheen” arjessa parin vuoden ajan.

 

8678i0

Suomen liikuntapääkaupunkiin syntyi vuosituhannen alussa tarve uudelle salibandyseuralle. Silloinen Happeen kakkosjoukkue oli lähellä nousua divariin, jolloin Salibandyliiton säännösten vuoksi uuden seuran perustaminen tuli ajankohtaiseksi. Ampparipesän perusteet oli näin luotu. Ensimmäiset vuodet toiminta pyöri pitkälti yhden joukkueen ympärillä, kunnes 2010-luvulla alkoi O2-Jyväskylän huima kasvu, mikä on ollut poikkeuksellista koko suomalaisessa liikuntakulttuurissa. Nykyään O2 kuuluu Suomen suurimpien salibandyseurojen joukkoon ja on jäsenmäärältään Keski-Suomen ykkösseura. O2:ssa salibandysta nauttii jo 1100 harrastajaa, joista suurin osa on lapsia ja nuoria. Juniorijoukkueiden lisäksi Amppariperheessä on salibandyn harrastetoimintaa myös aikuisille. Seuran keulakuvana ovat edustusjoukkueet, joista naisten joukkue pelaa Salibandyliigaa ja miesten joukkue Divaria.

 

Alkulämmöt – Kuvaaja: Esa Jokinen.
Alkulämmöt – Kuvaaja: Esa Jokinen.

Alkulämmöt – Kuvaaja: Esa Jokinen.

Poikkeuksellinen kasvu ei ole sattumaa. O2:n toiminnanjohtaja Jani Saukko kertoo vuonna 2012 tehdystä viisivuotissuunnitelmasta, millä O2:n toimintaa lähdettiin järjestelmällisesti johtamaan ja tavoitteellisesti kasvattamaan. Asetetut tavoitteet paukkuivat rikki jo parissa vuodessa. Ampparipesän vetovoima oli kiistatonta: Jyväskylässä oli selvästi kysyntää laadukkaalle salibandyseuralle, jonka toiminta ja tulevaisuus ovat vakaalla pohjalla. Vuonna 2016 O2:ssa seuratoiminnan tueksi otettiin käyttöön myClub-palvelu, koska kasvun myötä seuran hallitsemisen avuksi tarvittiin toimivaa järjestelmää. Salibandyseuroissa yleisestikin on ymmärretty, että sähköiset sovellukset ovat urheiluseuratoiminnassa nykypäivänä tarpeellisia: myClubia käyttääkin jo noin 50 suomalaista salibandyseuraa. Nuorekkaassa lajissa myös työkalujen halutaan selvästi olevan moderneja.

 

O2:n taloutta hallitaan sähköisesti, missä myClub on keskeisessä roolissa. Joukkueet lähettävät laskut jäsenille myClubin kautta sähköpostilla, jolloin jäsenet voivat kätevästi maksaa laskut oikeaa viitenumeroa käyttäen. Tarvittaessa joukkueet voivat lähettää muistutuksia, mikäli jäsen on unohtanut laskun maksaa. O2:lla on myös käytössä pankkiyhteys-lisäpalvelu, jolloin viitemaksusuoritukset päivittyvät automaattisesti päivittäin myClub-järjestelmään. Näin laskujen maksua on vieläkin helpompi seurata. Amppariperheessä myClubia käytetään ahkerasti myös tapahtumien hallinnassa. O2:ssa treenejä, pelejä ja muita tapahtumia todella riittää. Kun tapahtumia hallitaan myClubin kautta, saadaan kattavia raportteja osallistujamääristä ja pelaajien aktiivisuutta voidaan seurata.

Parasta tyttöenergiaa – Kuvaaja: Esa Jokinen.
Parasta tyttöenergiaa – Kuvaaja: Esa Jokinen.

Parasta tyttöenergiaa – Kuvaaja: Esa Jokinen.

Kuten todettua, uusia salibandyn tulevaisuuden tähtiä O2:seen on viime vuosina tullut todella paljon lisää. Suurimpana syynä kasvuun on ollut ennen kaikkea laadukas toiminta. O2:ssa keskitytään urheiluseuratoiminnan ytimeen: tavoitteena on tarjota edullista ja laadukasta toimintaa kaikille lajista kiinnostuneille. Saukko kertoo, että uusia ryhmiä on välillä perustettu jopa pienellä riskillä, jotta kaikki halukkaat on saatu mukaan seuran toimintaan. Laadukkaan, monipuolisen ja vastaanottavaisen toiminnan kautta tavoitteena on sitouttaa pelaajat osaksi Amppariyhteisöä myös pitkällä aikavälillä. Pelaajan on helppo edetä seurassa haluamallaan tavalla: pelaajapolku tarjoaa mahdollisuuden rentoon harrastukseen tai tavoitteellisempaan kilpailuun.

Haasteeksi seuratoiminnassa Saukko nostaa liikuntatilojen puutteen Jyväskylän alueella. Ensi kesällä tilanne kuitenkin paranee, kun liikuntakeskus Buugiin avautuu O2:n oma salibandyyn sopiva liikuntatila. Näin koko Keski-Suomen salibandya voidaan kehittää entistä paremmin, missä O2:lla on erittäin keskeinen rooli alueen suurimpana seuratoimijana. Ensi kausi ja lähitulevaisuus näyttääkin valoisalta O2:n kannalta, kun toimintaa päästään taas kehittämään ja jäsenmääriä kasvattamaan parempien olosuhteiden myötä. O2:n virkeä ja laadukas toiminta sai myös laajempaa huomiota tammikuussa järjestetyssä Urheilugaalassa, jossa seura oli ehdolla vuoden urheiluseuraksi. O2 on myös Nuoren Suomen sinettiseura, mikä viestii laadukkaasta lasten ja nuorten eteen tehdystä seuratyöstä.

 

8678i3

Myös myClubin tavoitteena on entistä laadukkaampi ja tehokkaampi urheiluseuratoiminta Suomessa. Kun järjestelmää alettiin kehittää vuonna 2010, haluttiin luoda palvelu, joka mukautuu sekä suurten että pienten seurojen tarpeisiin. myClubin hyödyt ovat selkeät, oli kyseessä sitten yhden lajin erikoisseura tai monilajiseura. myClub haluaa olla mukana sekä joukkue- että yksilölajeissa ja olla näin mukana helpottamassa liikunnan harrastamista Suomessa.

 

Säbäpojat jonottavat rankkareihin – Kuvaaja: Esa Jokinen.
Säbäpojat jonottavat rankkareihin – Kuvaaja: Esa Jokinen.

Säbäpojat jonottavat rankkareihin – Kuvaaja: Esa Jokinen.

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub