Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

Taiturimaista seuratoimintaa – Espoon Jäätaiturit

16.04.2018
Uutiset

Suomen ykköstaitoluisteluseuroihin lukeutuvassa Espoon Jäätaitureissa käytetään myClubia päivittäin tiedottamisessa, laskutuksessa ja tapahtumahallinnassa. Seuran toiminnassa on mukana satoja lapsia, nuoria ja aikuisia, joiden luistelutaival alkaa luistelukoulusta ja vie parhaimmillaan MM-kisajäille asti.

8764i0

“Aikamoinen moniosaaja tässä urheiluseuran pyörittämisessä saa olla ja apua usein tarvitaan! Mukavaa on, että esimerkiksi tietosuoja-asioissa on myClubin väki sparraamassa ja tukena” toteaa puheenjohtaja Anna Kuusniemi-Laine Espoon Jäätaitureista. Tietosuojasäännösten tiukentuminen onkin tärkeä teema, joka urheiluseurojen tulee huomioida jäsenrekisteriä pitäessään. myClub-tiimi on urheiluseurojen tukena ja palvelua kehitettäessä tietosuoja-asiat on huomioitu erittäin vahvasti.

Espoon Jäätaitureissa myClub-jäsenpalvelu otettiin käyttöön vuonna 2017. Käyttöönotto sujui kivuttomasti ja järjestelmä saatiin mukaan seuran arkeen. Toki koulutuksia seuran toimijoille kuten valmentajille, rahastonhoitajille ja joukkueenjohtajille järjestettiin, jotta myClubin täyspainoinen hyöty saatiin käyttöön. Erityisesti seuran rahastonhoitajalle myClub on ollut keino tehokkaampaan seuratyöhön. Laskujen lähettäminen onnistuu muutamalla klikkauksella ja maksusuorituksia voi seurata järjestelmässä. Välillä myös muistutusviestien lähettäminen tulee tarpeeseen, mikä myClubissa onnistuu kätevästi. Taitoluistelussa maksuja ja tapahtumia riittää, sillä lajissa pärjääminen edellyttää lukemattoman määrän jääharjoituksia, leirejä ja kilpailuja.

Kuva: Janne Koistinen – EsJt taitoluistelijoita
Kuva: Janne Koistinen – EsJt taitoluistelijoita

Kuva: Janne Koistinen – EsJt:n taitoluistelijoita

Taitoluistelun suosio lajina näkyy EsJt:n toiminnassa: nykyään jäseniä on peräti 650 parissakymmenessä ryhmässä. Lajin vetovoimatekijänä on ennen kaikkea monipuolisuus. Taitoluistelu vaatii loppuunhiotun luistelutekniikan, piruettien ja hyppyjen tueksi monipuolisia fyysisiä ominaisuuksia kuten kehonhallintaa, kestävyyttä ja notkeutta. Liikunta ei tapahdu vain jäällä, vaan taitoja hiotaan paljon myös oheistreeneissä, jolloin liikkuminen on erittäin kokonaisvaltaista. Keskeisessä roolissa ovat musiikki ja esiintyminen, mitkä osaltaan varmasti houkuttelevat uusia Laura Lepistöjä lajin pariin. Harrastaja pääsee valitsemaan, luisteleeko yksin vai muodostelmassa joukkueen kanssa. Seuran toiminnassa pitkään mukana olleella Kuusniemi-Laineella itselläänkin on taustaa lajista ja hän toteaa: “Taitoluistelu on yksinkertaisesti todella kivaa ja sopii kaikille!”

myClub-perheessä lajin suosio on myös huomattu, sillä järjestelmää käyttää jo kolmisen kymmentä taitoluisteluseuraa. myClub on ennen kaikkea ruohonjuuritason eli urheiluseurojen arkityön apuväline. Palvelun kehityksen keskiössä ovat seurojen oleellisimmat toiminnot ja se, että myClub taipuu erilaisten ja -kokoisten seurojen toiminnan tueksi. Esimerkiksi taitoluistelussa, jossa toiminta on todella vilkasta ja tapahtumia on seuratasolla viikoittain useita kymmeniä, tarvitaan notkeaa ja monipuolista seuratason työkalua.

8764i2

Espoon Jäätaiturit on malliesimerkki onnistuneesta urheiluseuratoiminnasta. Seuran tavoitteena on tarjota lapsille mukava sekä turvallinen ympäristö harrastaa ja nauttia luistelusta. Pienille taitoluistelun aluille tarjotaan luistelukouluja jo kolmivuotiaasta alkaen, ja luistelukoulujen merkitystä onkin seurassa korostettu: onhan kyseessä usein lapsen ensimmäinen kosketus jäähän ja lajiin. Toisaalta tavoitteena on myös tarjota mahdollisuus kehittyä kilpaurheilussa maailman huipulle asti, mikä on todella toteutunut: Suomen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö sekä tämän hetken kirkkaimpiin taitoluistelutähtiin kuuluva Viveca Lindfors ovat EsJt:n kasvatteja.

Menestys ja lasten saamat mukavat kokemukset ovat todisteena toimivasta seuratyöstä, jossa myClub on mukana kantamassa korttaan kekoon. EsJt:ssä muun muassa tiedottaminen on kehittynyt merkittävästi myClubin avulla.  Tiedottamisen ollessa tehokasta, seuraa on helpompi johtaa. Myös jäsenille aukoton tiedonkulku on avainasemassa toiminnan mielekkyyden kannalta. Selvää on, että viestit kulkevat paremmin kun koko seurassa käytetään samaa järjestelmää, jota on helppo käyttää. Vaikka myClubin käyttöönotosta on verrattain lyhyt aika, siihen ollaan EsJt:ssa tyytyväisiä järjestelmän helppokäyttöisyyden vuoksi.

 

 

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub