Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

Hyvinkää Ringette – myClubiin kannattaa sijoittaa

10.04.2018
Uutiset

myClub on ylpeänä mukana Suomen toiseksi suurimman ringetteseuran, Hyvinkää Ringeten, seuratoiminnassa. Seuran puheenjohtajan mukaan myClubista aiheutuva pieni kustannus on kannattava sijoitus, sillä Hyvinkää Ringeten arki myClubilla on huomattavasti helpompaa.

 

8781i0

Vuonna 1999 perustetun Hyvinkää Ringeten nykyinen puheenjohtaja Tapio Sallinen tuli lajin parin mukaan kuten niin moni muukin suomalainen seura-aktiivi: oman lapsen harrastuksen kautta. Ruohonjuuritason toimintaan tarvittiin apua ja Sallinen lähti mukaan vapaaehtoisena huoltajana. Vuonna 2006 alkanut ura seuran toiminnassa on jatkunut siitä lähtien, mutta rooli on vaihtunut puheenjohtajaksi. Toki väliin mahtui useita vuosia joukkueenjohtajana, hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana. myClub on ollut mukana Sallisen johtaman Hyvinkää Ringeten toiminnassa muutaman vuoden ajan.

Hyvinkään ringette maalin teossa.
Hyvinkään ringette maalin teossa.

Hyvinkään ringette maalin teossa.

_ Jäsenrekisteri ajan tasalle._ Viime vuonna Hyvinkää Ringetessä päästiin 300 jäsenen yli, mikä on suomalaiselle ringetteseuralle todella iso jäsenmäärä. Jäsentietojen tulee olla täsmällisiä ja päivitettyjä, mitä edellytetään jo toukokuussa 2018 voimaan tulevassa EU:n tietosuoja-asetuksessa (GDPR). myClubissa tiedot ovat ajan tasalla, sillä jäsenet itse päivittävät tietonsa rekisteriin. myClub on myös turvallinen järjestelmä, jonka kehityksessä muuttuvat tietosuojakäytänteet huomioidaan. Tietosuoja-asioiden lisäksi ajantasaisesta rekisteristä on luonnollisesti hyötyä ringetteseuralle itselleen. Urheiluseuraa voidaan johtaa oikein, kun tiedetään ketä jäsenet ovat ja kuinka paljon heitä on.

Hyvinkää Ringeten kehittämisestä vastaa puheenjohtaja Sallisen ja hallituksen lisäksi täyspäiväinen valmennuspäällikkö, mikä on poikkeuksellista suomalaisessa ringetessä. Seuran toiminta kulkee oikeaan suuntaan, kun valmennuspäällikkönä on ammattilainen. Pääasiassa kuitenkin vapaaehtoiset huoltajat, rahastonhoitajat, valmentajat ja hallituksen jäsenet pyörittävät ja kehittävät suomalaisia seuroja päivätöidensä ohella. Näin myös Hyvinkäällä, jossa yhdessä hyvin hoidettu seuratyö heijastuu myös edustusjoukkueen pelien katsojamääriin, jotka ovat Naisten Ykkössarjan kärkiluokkaa.

Seuran laskutuksesta helpompaa. Vuonna 2015 Hyvinkäällä ymmärrettiin, että seuran talousasioiden hoitaminen kuten laskujen lähettäminen ja seuranta tulisi olla helpompaa. Sallisen mukaan exceleistä haluttiin päästä eroon ja myClub tarjosi tähän sopivaa ratkaisua: “Helppoa on, kun myClubista voi tarkistaa, kuka on maksanut laskun ja kuka ei. Työmäärä on vähentynyt selkeästi aiempaan verrattuna.” Hyvinkään Ringette on kasvava seura, joten lisääntyvät jäsenmäärät tuovat myös lisää maksuja, joita pitää lähettää ja seurata. myClubin avulla laskut lähetetään helposti joko yksittäiselle jäsenelle, rajatulle ryhmälle tai vaikka koko seuralle. Seuralla on käytössä myös Pankkiyhteys-lisäpalvelu, joten kaikki viitemaksusuoritukset päivittyvät kerran päivässä Hyvinkää Ringeten myClub-tilille.

Tiedottamisesta tehokkaampaa. Hyvinkää Ringeten kaikki virallinen tiedottaminen hoidetaan myClubin kautta, mistä on puheenjohtaja Sallisen lisäksi hyötynyt erityisen paljon seuran valmennuspäällikkö. Nyt viestit kulkevat varmasti kaikille jäsenille ja vastaanottajien valinta on nopeaa. Ennen tarvittiin erilaisia sähköpostilistoja, joiden ylläpito ja päivittäminen on työlästä. Usein myös saattoi käydä niin, että viesti ei kulkeutunut perille, kun puheenjohtajan lähettämän viestin ja lopullisen vastaanottajan välillä oli välikäsiä. Nyt voidaan lähettää jokaiselle seuran jäsenelle yhteinen tiedote myClubin kautta, eikä sähköpostilistoja tai välikäsiä tarvita.

Tapahtumailmoittautumiset. Kuka tulee treeneihin tai peleihin ja kuka ei? Kun tapahtumiin ilmoittautuminen, tiedottaminen ja laskutus ovat saman järjestelmän alla, urheiluseuran toiminta on yksinkertaisesti selkeämpää ja seura pysyy paremmin kasassa. Hyvinkää Ringeten hallitus on tehnyt selkeän linjauksen, että seuran virallinen tiedottaminen ja tapahtumailmoittautumiset hoidetaan myClubin kautta.

Tapahtumia seurassa riittää, sillä Hyvinkää Ringeten toiminta-ajatuksena on tarjota mahdollisuus harrastaa ringetteä kaikille joko kilpailu- tai harrastemielessä. Lapsille matalan kynnyksen toiminta mahdollistetaan Iisi Ringette -harrasteryhmässä, jossa pääsee tutustumaan lajiin ilman aiempaa kokemusta. Varttuneemmille harrastajille tarjolla on Kylmä Rinki -ryhmä, jossa voi höntsäillä ja nauttia ringetestä rennolla meiningillä.

Kuvaaja: Timo Kupiainen
Kuvaaja: Timo Kupiainen

Kuvaaja: Timo Kupiainen

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub