Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

Elekantit naiset HipHopin MM-kilpailussa 2023

29.10.2023
Vierasblogi

Tanssi on vastaus ja urheilu on ilo. Paras kaikista on yhteinen tekeminen yhteisen päämäärän eteen. myClubilla oli ilo saada Elekantti-tanssiryhmän matkakertomus HipHopin maailmanmestaruuskilpailuista, jotka pidettiin Puolan Kielcessä 23. - 28.10.2023. Jatka unelmointia, älä mieti, älä pysähdy, toteuta unelmasi.

IDO World Championship Kielce 2023

HipHopin maailmanmestaruuskilpailut Puolan Kielcessä 23. - 28.10.2023

Muodostelma Aikuiset 2 (31v+)

Elekantti-tanssiryhmämme on perustettu kaveriporukan toimesta 8 vuotta sitten. Kokoonpano on vaihdellut vuosien varrella ja tällä hetkellä ryhmään kuuluu 19 31-50-vuotiasta tanssijaa, jolla jokaisella on erilainen tanssitausta; oopperan balettikoulua, cheerleadingia, jazz-tanssia, voimistelua ym.

Ajatus matkasta HipHopin maailmanmestaruuskisoihin lähti uuden hollantilaisen valmentajan ehdotuksesta. Hollantilainen Samantha Tena-Fernandez aloitti ryhmän kanssa vuoden alussa. Aloitimme uuden kisakoreografian harjoittelemisen heti, ja vuoden ensimmäinen kisa oli Show of the Year huhtikuussa. Kisaan osallistumisen tarkoitus oli saada ohjelma hyvissä ajoin valmiiksi, jotta pystyimme keskenämme treenaamaan sitä kesällä valmentajan muuttaessa Tanskaan.

Keväällä kiinnostuimme mahdollisuudesta osallistua MM-kisoihin. Toukokuussa kuvasimme hakemusvideon Finnish Dance Organizationille (FDO), joka teki videoiden perusteella päätöksen, ketkä saavat edustaa Suomea IDO:n (International Dance Organization) HipHopin MM-kisoissa, Aikuiset 2 Muodostelma -sarjassa. Elekantin lisäksi edustusoikeuden samaan sarjaan sai Vantaan katutanssiyhdistyksen Rare Batch -ryhmä.

Kenraaliharjoitusten jälkeen tunnelma on korkealla ja odottava

Kesällä treenasimme omatoimisesti lähinnä puistoissa, elokuussa jatkoimme koko ryhmän voimin sisätreeneillä valmentajan ohjatessa etänä videon välityksellä. Syyskuussa valmentaja saapui viikonlopuksi Suomeen, jolloin pidimme pitkät treenit ja hioimme ohjelman kuntoon SM-kisoja varten.

SM-kisat pidettiin Vaasassa Variskan koululla sunnuntaina 8.10. Kisaa varten olimme treenanneet kovasti ja kisaesityksessä energia ja fiilis olivat korkealla. Sijoituksena 4. sija jäi harmittamaan, odotukset olivat korkeammalla. Aikaisempien vuosina olimme olleet mitalisijoilla.

Puolaan lähdimme parissa ryhmässä, ensimmäiset lähtivät ihmettelemään Varsovan nähtävyyksiä jo lauantaina 21.10., muun ryhmän tullessa perässä maanantaina 23.10. Siirryimme Varsovasta kisakaupunki Kielceen maanantaina, ja illalla pidimme viimeiset treenit kisafiilistä nostattaen.

Tiistaina bussi nouti meidät kisapaikalle jo heti aamulla. Kisajännitys alkoi kihelmöimään vatsan pohjalla, ja viimeistään kisalavan nähdessämme kaikki olivat aivan täpinöissään.

IDO:n HipHop ja Popping MM -kisoihin osallistuu 6 päivän aikana 4000 tanssijaa yli 40 maasta eri ikäsarjoissa alle 10-vuotiaista aina kuusikymppisiin saakka. Kisapaikalla riittikin vilinää, samoin pukuhuoneessa, jonka suomalaiset jakoivat Etelä-Afrikan tanssijoiden kanssa.

Tunnelmaa lämppäritilassa.

Aikuiset 2 muodostelma -sarjaan osallistui 18 joukkuetta. Meidän vuoro oli esiintyä ensimmäisellä kierroksella viidentenä. Jännitys kohosi vielä entisestään, kun näimme edellä kilpailevien ryhmien esityksiä, taso oli todella kova. Meidän vuoron tullessa juoksimme reippaasti lavalle, etsimme hieman paikkoja ja yhtäkkiä musiikki olikin jo päällä, vaikka emme olleet vielä alkuasennossa. Hieman tuli paniikki, mutta pääsimme hyvin mukaan.

Esityksen jälkeen harmitus oli kova, olisimme halunneet saada nappisuorituksen kisalavalla, olimmehan treenanneet jo 10 kuukautta. Pelkäsimme kovin että alun moka sekä ryhmien yleinen kova taso ei kanna meitä seminfinaaliin saakka. Mutta ilo oli ylimmillään, kun jatkoon menijöiden tulokset tulivat. Molemmat suomalaiset joukkueet olivat semifinaalissa.

Hieman meikkien ehostusta, pieni välipala, uusi lämmittely ja takaisin kisalavalle. Seuraava veto meni täysin nappiin. Valmentajamme Samanthan mukaan paras ja energisin esitys, jonka olimme koskaan tehneet. Valitettavasti se ei riittänyt kuitenkaan finaaliin, johon pääsi 6 todella kovatasoista joukkuetta. Useampi tuomari oli rankannut meidätkin finaaliin, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi moni. Saimme hyvää palautetta monesta suunnasta, mm. Saksan voittajajoukkue sanoi, esityksestämme näkyi yhdessä tanssimisen ilo.

Kilpailuveto käynnissä.

Loppusijoituksemme oli yhdeksäs ja olimmekin paras suomalainen Aikuiset 2 muodostelma -sarjan joukkue. Olimme erittäin tyytyväisiä sekä omaan esitykseemme että sijoitukseen näin kovassa kisassa. Myös koko matka on ollut huikea kokemus, ja parasta siinä on ollut, että sen on saanut jakaa ryhmämme 19 tanssijan ja valmentajan kanssa. Nyt hieman lepoa ja sen jälkeen matka jatkuu uuden valmentajan johdolla seuraavaa kisakautta, katsotaan mitä se tuo tullessaan.

Video: Elekantti-tanssiryhmän matkassa

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub