Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

Kolme vinkkiä tehokkaampaan taloushallintoon

25.11.2022
Vierasblogi

Koetko, että taloushallinnon rutiineihin kuluu liikaa työaikaa? Kurkkaa vinkit, joiden avulla voit tehostaa taloushallintoa ja säästää arvokasta aikaa vapaaehtoisilta ja seuratyöntekijöiltä.

1. Hyödynnä myClubin ominaisuudet ja automatisaatio

Varaa aika myClub-mentorille ja käy läpi urheiluseurasi myClubin asetukset, toimintaprosessit ja käytössä olevat ominaisuudet. Järjestelmä mahdollistaa paljon automatisaatiota, joka säästää aikaa ja rahaa. Palvelussa on myös useita lisäpalveluja, jotka helpottavat arkea.

Esimerkiksi Saatavien hallinta -lisäpalvelun avulla voit unohtaa maksumuistutusten lähetykset, kun Visma hoitaa ne puolestasi.

2. Panosta toimivaan järjestelmäkokonaisuuteen

Toimiva jäsenjärjestelmä ja kirjanpitojärjestelmä ovat seuratoimijan parhaat ystävät. Kun järjestelmät pelaavat, vähenee seuratoimijan manuaalinen työ sekä ylimääräisten muistilappujen ja excelien määrä. Toimivat järjestelmät mahdollistavat reaaliaikaisen seurannan ja raportit, jotka toimivat tärkeänä tukena päätöksenteossa.

MyClubista löytyy ohjelmistorajapinta Netvisoriin sekä Procountoriin. Rajapinnan avulla kirjanpitoaineisto siirtyy automaattisesti järjestelmien välillä kirjanpitotileittäin ja laskentakohteittain.

3. Luo ja jalkauta seuran taloushallintoprosessit

Onko seurassa kirjattuna prosessit sekä roolit osto- ja myyntireskontraan, kirjanpitoon ja palkanlaskentaan? Kuka laskuttaa, miten ja milloin? Miten rahat virtaavat seuran pankkitilille? Kirjalliset prosessit lisäävät toiminnan läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta, auttavat roolivaihdoksissa ja helpottavat seuratoiminnan kehittämistä.

Kun prosessit on kirjattu ja jalkautettu, on tärkeää arvioida ja kehittää niitä säännöllisesti. Jos joku osa-alue vie kohtuuttoman paljon aikaa tai kuormittaa liikaa, pohdi voisiko joku auttaa asiassa eteenpäin tai olisiko toiminto järkevää ulkoistaa?

Kiinnostuistko?

Tilaa maksuton palvelun esittely tai käy myClubin taloushallintoprosesseja  läpi myClub-mentorin kanssa.

Jos kaipaat tukea kokonaisvaltaiseen taloushallinnon kehittämiseen, kurkista myös www.mettimind.com ja varaa ilmainen kartoituspuhelu.

Terveisin,

Metti Pelkonen

myClub-mentori

Voimisteluseuran toiminnanjohtaja

Mettimind

Kirjoittaja työskentelee päätyökseen 1000 jäsenen voimisteluseurassa Jyväskylässä toiminnanjohtajana.  Tämän lisäksi hän toimii myClub-mentorina sekä kouluttaa ja valmentaa urheiluseuroja sivutoimisena yrittäjänä. Erityisosaamisalue mentorina on taloushallinnon prosessit ja voimistelu- ja tanssiyhdistysten mentorointi. Voit varata Mentorointiajan täältä

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub