Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

TPS Juniorijalkapallo: toimiva seurajärjestelmä on onnistuneen seura-arjen edellytys

08.04.2024
Suositukset

Turkulaisessa TPS Juniorijalkapallo ry:ssä myClub on ahkerassa käytössä. Seuran toiminnanjohtaja Kim Ekroos nostaa myClubin parhaaksi puoleksi sen kokonaisvaltaisuuden. Kaikki seuratoiminnan tärkeimmät toiminnot löytyvät samasta järjestelmästä.

TPS Juniorijalkapallo ry:ssä pelaajan polku kulkee parhaimmillaan perhefutiksen ja temppukoulun kautta aina naisten tai miesten edustusjoukkueeseen asti. Seuran tavoitteena on tarjota toimintaa laajasti ja laadukkaasti kaikille, jotka jalkapalloa haluavat harrastaa. Toisaalta tavoitteena on myös, että seuralla on joukkue vanhemmissa ikäluokissa aina korkeimmalla sarjatasolla.

Pitkään urheiluseuratoiminnassa mukana ollut seuran toiminnanjohtaja Kim Ekroos kertoo, kuinka seurojen toiminta ja arki on ammattimaistunut vuosien saatossa. TPS Juniorijalkapallon tavoin monet seurat työllistävät useita henkilöitä sekä valmennuksen että hallinnon puolella. Toki seuratoiminnassa on edelleen mukana lukuisia vapaaehtoisia eri rooleissa. Harjoituksia, pelejä, turnauksia ja muita tapahtumia riittää ja seurojen kautta kulkee myös huomattava määrä rahaa.

TPS Juniorijalkapallossa arjen helpottamiseksi ja laadukkaan toiminnan tueksi otettiin loppuvuonna 2022 käyttöön myClub. Seura tarvitsi järjestelmän, joka tukee toimintaa kokonaisvaltaisesti niin toimistossa kuin kentän laidalla. myClub onkin seuran toimihenkilöiden lisäksi myös kaikkien jäsenten ja vanhempien käytössä. Seura luo myClubissa laskut, tapahtumat, viestit ja tiedotteet, ja jäsenet näkevät ne kirjautuessaan järjestelmään joko selaimessa tai mobiilisovelluksessa.

“Kaikki seuratoiminnan kannalta keskeiset ominaisuudet on saatu myClubissa yhden järjestelmän alle. Jäsenhallinta, tapahtumat, laskutus ja viestintä - kaikki hoituu myClubin avulla. Käytämme myös myClubin Vuorosuunnittelua seuran vuorojen jakamiseen ja hallinnointiin”, Ekroos kertoo.

Urheiluseuran toiminnan edellytys on terve talous. myClubin kehityksen kulmakivenä on ollut alusta asti helppo ja toimiva laskutus sekä maksuseuranta, mikä tukee seuran tervettä taloutta. Jalkapalloseuran toiminnassa laskuja lähtee usein lähes päivittäin niin jäsenille kuin esimerkiksi yhteistyökumppaneille, joten sujuva laskujen hallinta ja maksujen automaattinen seuranta on äärimmäisen tärkeää.

Tiedot turvassa ja ajan tasalla

“Vuosien varrella myös ulkoiset tekijät kuten tarkentuneet tietosuojavaatimukset sekä taloushallintoon liittyvät asiat ovat muuttaneet seurojen toimintaa. myClub on auttanut seuraa myös näihin vaatimuksiin vastaamisessa”, Ekroos toteaa.

myClubissa tietosuoja on sisäänrakennettu. Käyttämällä myClubia seurat voivat ikään kuin automaattisesti noudattaa esimerkiksi tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia; järjestelmä ohjaa seuroja pitämään jäsenrekisterinsä ajan tasalla ja toimihenkilö voi jopa automatisoida jäsentietojen poiston arkistosta. Jäsenet itse päivittävät omat tietonsa, jolloin tiedot pysyvät aina ajan tasalla. Noin 900 lisenssipelaajan seurassa helppo, turvallinen ja toimiva jäsenhallinta on onnistumisen edellytys toimivalle seura-arjelle.

Ekroos nostaa esille myös viestinnän tärkeyden urheiluseuratoiminnassa: jäsenet ja vanhemmat tulee tavoittaa nopeasti ja varmasti. Jäsentietojen ajantasaisuus on tässä tärkeässä roolissa. myClubista tiedot löytyvät helposti ja nopeasti ja viestit kilahtavat oikeisiin osoitteisiin varmasti.

Kunigaslaji myös myClubissa

Jalkapallo on harrastajamäärältään Suomen suosituin urheilulaji, ja myös myClub-perheeseen kuuluu eniten juuri jalkapalloseuroja. Mukaan mahtuu niin pieniä alle sadan hengen kuin useamman tuhannen jäsenen futisseuroja. myClubin kehityksessä joukkuelajien erityistarpeet on huomioitu tarkasti. Seuran organisaatioon mukautuvan ryhmärakenteen avulla voidaan esimerkiksi lähettää viestit vain tietylle joukkueelle tai laskuttaa vain tiettyä osaa seurasta.

TPS Juniorijalkapallon Kim Ekroosin mukaan myClub kehittyy jatkuvasti. Järjestelmää käyttäessä huomaa uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat seura-arkea entisestään. myClubin uusimmat ominaisuudet ja päivitykset löydät kootusti täältä.

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub