Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

Yleisurheilua tyylillä, taidolla ja kokemuksella

12.07.2018
Uutiset

Joensuun Katajan yleisurheilujaostossa juostaan, heitetään, hypätään ja loikitaan tosissaan. Menestyksen takana on laadukas ja monipuolinen työ toiminnan eteen. Yleisurheilu tarjoaa erinomaisen ympäristön nauttia liikunnan riemusta. myClub on mukana mahdollistamassa tätä iloa Katajan yleisurheilujaoston kanssa.

Oli vuosi 1900, kun  Pohjois-Karjalan sydämessä Joensuussa syntyi uusi urheiluseura. Nimeksi valikoitui Kataja. Perinteinen seura on todella ollut kuin Kataja: sen matka on jatkunut katkeamatta jo lähes 120 vuoden ajan. Parin vuoden päästä seuralla on siis juhlavuosi! Viime vuosisadan alussa urheiluseuroja perustettiin laajalti. Yleisurheilu oli suosittu laji jo tuolloin. Vuonna 2018 lajien kirjo Suomessa on valtava ja perinteinen yleisurheilu kilpailee harrastajista lukuisten uusien lajien kanssa. Haasteena nykyään on etenkin poikien saaminen yleisurheilun pariin.

Kuva: Sanna Neuvonen
Kuva: Sanna Neuvonen

Katajan yleisurheilujaostossa jäsenpohja on vankka: jäseniä on 600 ja toiminnan piirissä on noin 1000 henkilöä. Perinteisessä yleisurheilujaostossa toimintatavat ovat moderneja. Jaoston kipparina toimii toiminnanjohtaja Tomi Pyylampi ja toisena vakituisena työntekijänä on valmennuspäällikkö Jarkko Kumpulainen. Toiminnanjohtaja Pyylammen innostus ja intohimo seuraa ja yleisurheilua kohtaan on välitöntä: “Kyllähän se urheiluihmisenä urheilun parissa työskenteleminen on parasta! On tässä sellainen vapaus tehdä töitä”, vuodesta 2012 toiminnanjohtajana työskennellyt entinen kestävyysjuoksija toteaa.

Syksystä 2014 jaosto on käyttänyt myClubia helpottaakseen seuratoimintaansa. Noihin aikoihin yleisurheilujaosto muutti hieman koko nuorisotoimintajärjestelmäänsä, joten oli luontevaa ottaa käyttöön myös uusi helpottava työkalu. Katajassa oivallettiin, että excelien pyörittämiseen vaadittava työmäärä oli yksinkertaisesti turhan iso ja siitä tuli päästä eroon. Käyttöönotto sujui Pyylammen mukaan kivuttomasti ja jäsenet pääsivät myClubiin sisään. Aluksi järjestettiin koulutusta palvelun käytöstä ja jäsenille tiedotettiin kunnolla, että myClub on otettu käyttöön.

Nelisen vuotta sitten Katajan yleisurheilujaosto oli yksi ensimmäisiä yleisurheiluseuroja, jotka olivat tehneet päätöksen helpottaa arkeaan myClubilla. Nyt yleisurheilutoimintaa järjestäviä myClub-seuroja on liki kymmenkertainen määrä, noin 30. Lajina yleisurheilu on monipuolinen, edullinen sekä kaikille sopiva. Yleisurheilussa pääsee harjoittelemaan monin eri tavoin ja eri fyysiset ominaisuudet kuten kehonhallinta, taito, voima, kestävyys, ketteryys ja nopeus korostuvat. Aloittamisen kynnys on matala ja kustannukset alhaiset. Lajin aloittamista lapsena voi pitää erinomaisena investointina tulevaan, sillä tarvitaanhan edellä mainittuja ominaisuuksia käytännössä kaikissa muissakin liikuntalajeissa. Vaikka kyse on periaatteessa yksilölajista, niin töitä tehdään ryhmissä.

Myös myClubin edut ovat monipuoliset, kustannukset edulliset ja palvelun parissa työskentelee tiivis porukka. Pyylammen mukaan Katajan yleisurheilujaostolle on löytynyt tarvittavat ominaisuudet järjestelmästä: laskutus ja maksujen seuranta, tiedottaminen ja tapahtumahallinta. Lisäksi käytössä on lisäpalveluista pankkiyhteys sekä perintäpalvelu. “Laskutus on helpottunut ja tiedottaminen on tehokkaampaa. Manuaalisuus tuotti aiemmin liikaa työtä”, Pyylampi kertoo. Ongelmana urheiluseuroissa usein on, että laskuja ei makseta täsmällisesti. Tähän ongelmaan myClub tuo apua: esimerkiksi Joensuun Katajan yleisurheilujaostossa palvelun käyttöönoton myötä maksettujen jäsenmaksujen määrä on noussut selvästi. myClubiin käytetty maksu on siis ennemminkin investointi kuin kuluerä.

Kuva: Sanna Neuvonen
Kuva: Sanna Neuvonen

Yleisurheilu on parasta kesällä, mutta Katajassa töitä tehdään ympäri vuoden. Suomen huipputasolla menestystä on tullut yllin kyllin. Yleisurheilun kärkitapahtumassa Kalevan Kisoissa Katajan yleisurheiluporukka oli viime kesänä kisojen kolmanneksi paras seura. Kova suoritus, kun huomioidaan Katajan yleisurheilujaoston koko verrattuna isojen kaupunkien massaseuroihin. Edelläkävijöitä Katajassa ollaan esimerkiksi siinä, että – toisin kuin yleisesti lajissa – poikia on yhtä paljon kuin tyttöjä. Tavoitteena on, että Katajan menestys kilpailullisesti jatkuu yleisurheilukentillä ja -radoilla. Erityisesti kestävyysjuoksussa ja keihäänheitossa Katajan urheilijoita voidaan odottaa nähtävän jatkossakin huippukisojen tuloslistojen kärkipäässä. Kilpaurheilua tukemassa on laaja seuratoiminta, jossa järjestetään moninaista yleisurheilutoimintaa laajalle harrastajapohjalle.

 

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub