Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

"Paras ja helppokäyttöisin" - myClub tanssiseura Kotkan Hyrrien arjessa

06.10.2021
Uutiset

Kotkalainen Tanssiklubi Kotkan Hyrrissä myClub otettiin innolla käyttöön kesällä 2020. myClubilla seuran tapahtumien hallinta otti ison askeleen eteenpäin ja aiemmin eri kanavissa pyörinyt viestintä saatiin yhden ohjelmiston alle.

Tanssiklubi Kotkan Hyrrät ry on vuonna 1968 perustettu tanssin erikoisseura. Seura on perinteinen, mutta ei vanhanaikainen. Halu kehittää ja uudistaa seuraa on nostettu vahvasti Hyrrien missioon, visioon ja arvoihin asti. Hyrrissä harrastetaan tanssia lasten satutanssista aikuisten lavatansseihin. Tankotanssia Hyrrät tarjoaa ainoana seurana Kotkassa.

Hyrrissä päätettiin digitalisoida ja uudistaa seuratoimintaa vuonna 2020. Parhaaksi työkaluksi seuralle valikoitui tuolloin myClub. Uudistusta vetänyt Hyrrien hallituksen jäsen Mirka Liljeqvist kertoo, että myClub oli vaihtoehdoista paras ja helppokäyttöisin. Palvelu vaikutti hyvältä seuran kaikille toimijoille: hallitukselle, ohjaajille, jäsenille ja vanhemmille.

Lajivalikoima Hyrrissä on laaja, joten tapahtumia, maksuliikennettä ja viestintää seurassa riittää. Seuran hallinnointia ennen myClubin käyttöönottoa Liljeqvist kuvailee työlääksi: “Ilmoittautumisia päivitettiin manuaalisesti ja maksut laahasivat perässä. Taloudenhoitajat päivittivät maksuja käsin ja välillä perittiin jopa vuoden vanhoja laskuja.”

kotkanhyrrat

myClubilla seuran laskutus sekä tapahtumien, kurssien ja harjoitusten hallinta otti ison askeleen eteenpäin. Ilmoittautuminen käy kätevästi mobiilisovelluksella ja laskut menevät perille. Osassa tapahtumissa Hyrrät hyödyntää automaattista tapahtumalaskutusta, jolloin ilmoittautujan tulee maksaa tapahtuman lasku heti. myClubin jono-ominaisuutta Hyrrät hyödyntää kursseilla, joihin mahtuu vain tietty määrä tanssijoita. Maksimiosallistujamäärän hyödyntäminen voi tulla kyseeseen, jos esimerkiksi harjoituspaikkaan mahtuu kerralla vain tietty määrä harrastajia.

Myös seuran viestintä parani sekä sisäisesti että ulkoisesti. Ohjaajia on auttanut erityisesti se, että tapahtumiin liittyvät viestit hoituvat kätevästi mobiilisovelluksella tapahtumien kommenttikentässä. Ulkoiseen viestintään Hyrrät tilasi myClubin Kotisivupaketin, jossa käytettiin alustana WordPressia. Uusilta tyylikkäiltä sivuilta löytyy mm. Hyrrien tiedotteita ja tapahtumia, jotka päivittyvät kätevästi suoraan myClubista. Kotisivut toimivat näyteikkunana uusilla harrastajille ja tarjoavat tietoa esimerkiksi seuran tunneista nykyisille jäsenille.

Tanssin harrastaminen Suomessa

Hyrrien Mirka Liljeqvist on harrastanut tanssia parinkymmenen vuoden ajan ja myös valmentaa aktiivisesti. Hän kertoo, että erityisesti aikuisten innostus tanssiin on kasvanut viime vuosina. Kynnys aloittaa uusi tanssiharrastus on selvästi madaltunut. Yksi syy tanssin suosioon on varmasti laadukas valmennus ja ohjaus. Monessa tanssiseurassa tai -studiossa ohjaajat ovat ammattilaisia, jotka kehittävät toimintaa ja itseään jatkuvasti. Hyrrissä valmentaa myös paljon seuran ulkopuolisia valmentajia, jotka vetävät oman erikoislajinsa tunteja ja kursseja.

Myös myClubissa tanssiseurojen määrä on kasvanut selvästi viime vuosina. Tanssiseurat, -studiot ja -opistot tarvitsevat helppoa ilmoittautumisjärjestelmää, jolla laskutus onnistuu kätevästi. myClubia käyttää tanssiseuroja Helsingistä Ouluun ja Kotkasta Turkuun.

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub