Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

“Tärkeintä on, että on hauskaa ja harrastaa monipuolisesti eri lajeja”

11.06.2018
Uutiset

Espoolaisen jääkiekon suosikkikasvon Camilo “Cami” Miettisen aika menee yhä pitkälti urheilun ja liikunnan parissa. myClub kävi seuraamassa Camin vetämän CL Hockey Campin iltapäiväjäitä Leppävaarassa. Cami kertoi leirin tunnelmista ja lätkäurastaan, jonka aikana hän ehti nähdä ja kokea vaikka mitä.

Cami ja leiriläinen Julian Bom treenien jälkeen.
Cami ja leiriläinen Julian Bom treenien jälkeen.

Cami ja leiriläinen Julian Bom treenien jälkeen.

“Illalla sitten hyvä ruoka ja ajoissa nukkumaan. Huomiseen!” huikkaa CL Hockey Campin Cami Miettinen, kun leiriläiset lähtevät kotiin Leppävaaran jäähallilta. Toinen leiripäivä on takana ja meno jäällä sekä hallin käytävillä on vauhdikas ja iloinen. Tänä vuonna leirillä on ensimmäistä kertaa kaksi ryhmää: nuorimmat leiriläiset ovat 7- ja vanhimmat 11-vuotiaita. Monille espoolaisjunioreille kyse on jo perinteisestä kesälomanaloituksesta, sillä CL Hockey Camp järjestetän jo neljättä kertaa.

Miettisellä on selvä näkemys siitä, millaista lasten ja nuorten harrastamisen tulisi olla. Hän korostaa monipuolisuutta ja liikunnan hauskuutta: “10-vuotiaalla tulee olla muitakin harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita kuin jääkiekko. Pihapelien ja monipuolisen liikunnan merkitys on valtava. Nykyiset huippupelaajat ovat viettäneet tuhansia tunteja lapsena pihapeleissä eri lajien parissa.” Espoossa lapsuutensa viettänyt Miettinen pelasi pitkään jääkiekon ohella jalkapalloa ja arkeen kuuluivat toki myös monipuoliset pelailut. “Olin oikeastaan aina parempi futiksessa kuin lätkässä junnuna. Jotenkin lätkä kuitenkin valikoitui päälajiksi ja päädyin panostamaan siihen, mitä en ole kyllä katunut.”

Juomatauko
Juomatauko

Unelma ammattilaisurasta jääkiekkoilijana Miettisellä oli pienestä pitäen, mutta haave alkoi muuttua todemmaksi vasta myöhemmin. Kautena 2002-03 Miettinen pelasi B-Junioreiden 1-divisioonaa, jolloin hän kehittyi huimasti hyvän valmentajan ja loistavien pelikavereiden ansiosta. Juuri divarivuoden aikana syntyi ajatus, että tässähän olisi mahdollista päästä pidemmällekin. Uran kohokohdaksi hän nostaa Bluesissa vietetyt vuodet ja erityisesti kevään 2011 SM-hopean. Liiga-vuosien jälkeen tie vei Ruotsin kautta Ranskaan, jossa Miettinen viihtyi erinomaisesti: “Ihmisten iloisuus, avoimuus ja yhteisöllisyys oli ihan eri tasolla, kuin olin tottunut. Oli hienoa päästä näkemään erilaista kulttuuria ja ihmisiä.”

Vuonna 2017 Cami palasi Suomeen, kun esikoispojan esikoulu alkoi. Miettinen halusi viettää enemmän aikaa perheensä kanssa, joten ammattilaisuran lopettaminen tuli ajankohtaiseksi. “Oli kiva saada lopettaa hyvänä pelaajana siten, että lopettaminen oli todella oma päätös”. Urheilu-uralta käteen jäi paljon. Joukkueen kanssa koetut voitot, tappiot, ilot ja surut ovat korvaamattomia kokemuksia Miettiselle. Jääkiekon kautta saatuja kaverisuhteita Miettinen pitää isossa arvossa. “Normaaliin toimistotyöhön verrattuna sain kyllä nähdä ja kokea paljon. Hienoa oli kuulua erilaisiin joukkueisiin, ja saavuttaa asioita yhdessä.”

Nykyään Miettisen päivät kuluvat päivätyössä Espoon kaupungin liikuntapalveluissa. Työssään hän on paljon tekemisissä eri urheiluseurojen kanssa, joten myös muiden lajien toimintatavat ja seurat ovat tulleet tutuiksi. “Haasteita riittää ja koko ajan oppii lisää, joten työ on mielekästä, vaikka toki hieman värittömämpää kuin jääkiekkoilijan arki.” Päivätyön ohella Miettinen jakaa jääkiekko-oppejaan ja kokemustaan Espoon Palloseuran 05-joukkueen valmennustiimissä. Perheen lisäksi Miettisen aika menee siis pitkälti liikunnan ja urheilun parissa edelleen.

Kesäkuun ensimmäinen viikko kului kuitenkin jäällä CL Hockey Campilla. Leiriä Miettinen vetää vanhan pelikaverinsa Petri Lammassaaren kanssa, ja vierailevina tähtinä Leppävaarassa pyörähtävät muun muassa Veli-Matti Savinainen ja Mikko Koskinen. Leirin suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja tänä vuonna viimeinen paikka meni jo helmikuun aikana. Tavoitteena on kehittää nuoria kiekkoilijoita ja pitää hauskaa jäällä ja oheistreeneissä – urheilijan ruokailua ja välipaloja unohtamatta. Jäitä on kaksi kertaa päivässä: aamulla treenataan yksilötaitoja ja iltapäivällä pelaillaan enemmän. Viikko huipentui perjantain päätösotteluun. Loistava startti siis kesälomalle nuorille kiekkotähdille!

 

 

Treenien yhteenvetoa
Treenien yhteenvetoa

Loppupeli – katse tiukasti kiekossa!
Loppupeli – katse tiukasti kiekossa!

Meneeköhän puikoista?
Meneeköhän puikoista?

Luistelukisa – Cami antaa viime hetken ohjeet
Luistelukisa – Cami antaa viime hetken ohjeet

Rankkari vai läpiajo? Missä kiekko?
Rankkari vai läpiajo? Missä kiekko?

 

 

 

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub