Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

Yhteisöllisyydessä on voimaa

01.06.2018
Uutiset

Kouvolan korisylpeydessä Kouvoissa töitä tehdään sydämellä rakkaudesta lajiin sekä seuraan. Kouvojen toiminnanjohtaja Eero Lehtinen kertoo, että seuran toiminnan ytimenä on Kouvojen yhteisö, mikä motivoi tekemään töitä. Toimintaan osallistuvien työntekijöiden, vapaaehtoisten ja pelaajien innostus on aitoa ja arvokasta. Tukena on toimiva myClub-järjestelmä, jota Kouvot suosittelee myös muille urheiluseuroille.

 

8772i0

Reilu vuosi sitten Kouvoissa alettiin etsiä toimivaa jäsenpalvelua, jolla seuran sisäistä tiedonkulkua sekä yleistä viestintää voitaisiin kehittää. Isossa seurassa toimintaa on paljon, joten viestinnän rooli korostuu. Seuran tapahtumista, muutoksista ja uutisista tiedottaminen on ehto toimivalle seuratoiminnan johtamiselle ja yhteisön tiiviydelle. Avoin, tehokas ja toimiva viestintä johtaa avoimuuteen, mikä mahdollistuu, kun seuralla on yhteinen järjestelmä tiedottamisessa. Kouvojen toimistolla työskentelee viisi henkilöä ja luonnollisesti vapaaehtoisia seuratoimijoita on kymmeniä. Seura kulkee samaan suuntaan sulavammin ja toimijat vetävät yhtä köyttä, kun viestintä pelaa.

Yli 700 jäsenen seurassa vilinää ja tapahtumia riittää. Taaperot aloittavat pallon kanssa leikkimisen kolmivuotiaina, mistä edetään Naperoiden ja juniorijoukkueiden kautta eteenpäin. Tavoitteena on, että korista harrastus- sekä kilpailumielessä pelaavilla on mahdollisuus kehittyä Kouvoissa. Juniorivuosien jälkeen harrastusta voi jatkaa aikuisjoukkueissa. Näin Kouvot on mukana yksilön ja perheen elämän eri vaiheissa ja yhteisö vahvistuu. Urheiluseuratoimintaan sitouttaminen on usein haaste, kun juniorin ura loppuu homman mentyä liian vakavaksi teini-iässä. Seuroissa ensiarvoisen tärkeää olisikin tarjota tästä eteenpäin väylä kaikille, mikä edesauttaa seurayhteisön jatkuvuutta sekä antaa yksilölle mahdollisuuden jatkaa rakasta harrastusta. Kouvoissa asioita tehdään oikein, kun kaiken tasoisille harrastajille tarjotaan mahdollisuus nauttia koripallosta.

Kouvot -juniorit tositoimissa. Kuva: Tuomo Tulokas
Kouvot -juniorit tositoimissa. Kuva: Tuomo Tulokas

Kouvot -juniorit tositoimissa. Kuva: Tuomo Tulokas

myClub on tärkeä tuki Kouvoissa ja selkeänä etuna on, että viestinnän ja tiedottamisen lisäksi palvelussa voidaan hoitaa myös kaikki muut seuratoiminnan hallinnon tehtävät. Kun myös tapahtumailmoittautumisiin, laskutukseen ja jäsenrekisterin ylläpitoon käytetään samaa toiminnanohjauspalvelua, seuran toiminta kehittyy oikeaan suuntaan ja yhtenäisesti. Halutessaan urheiluseura voi täydentää myClubia tarvitsemillaan lisäpalveluilla kuten verkkokaupalla, perinnällä tai e-laskutuksella. Käyttöönottovaiheessa uudet toimintatavat saattavat aiheuttaa pientä vastarintaa, mutta epäilykset nujerretaan helposti kun jäsenet ja toimihenkilöt huomaavat jäsenpalvelun kiistattomat hyödyt. Kouvojen Lehtisen mukaan myClubin käyttöönotossa tavoitteena oli päästä eroon lukuisista sähköpostiketjuista sekä “lippusista ja lappusista”. Seuratoimintaan haettiin modernia otetta. Päätöstä helpotti muiden korisseurojen kokemukset ja neuvot. “myClubia otettaessa käyttöön palvelu oli hyvin jo tiedossa ja muilta seuroilta saatu positiivinen palaute kannusti myClubin valintaan. Kannustusta ja tukea saatiin erityisesti espoolaiselta Tapiolan Hongalta.”

Valtakunnallinen korisbuumi on ollut viime vuosina silmiinpistävää. Kouvolassa koripalloinnostus on kuitenkin ollut aina vahvaa ja seuran jäsenmäärä pysynyt vuosia tasaisena. Kouvot on perinteinen korisseura, jonka jäsenet ovat sitoutuneita. Vahvan junioritoiminnan lisäksi seuran keulakuvana ovat Korisliigaa pelaavat edustusjoukkueet sekä miehissä että naisissa. Terveessä urheiluseurassa kilpailu- ja edustusjoukkuetoiminta sekä junioritoiminta tukevat toisiaan. Yhteisöllisyys on avainasia, kun saman seuran sisällä edistetään sekä kilpa- että harrasteurheilua. Kaikkien tulee hengittää samaa Kouvot-yhteisöä, jolloin ristiriidoilta vältytään. Yhteisöllisyyden huipentumana ovat Kouvojen ottelutapahtumat, johon koko perhe kokoontuu kannustamaan, tapaamaan toisiaan ja nauttimaan koriksesta.

On hienoa, kuinka koripallo ja yleisesti urheilutoiminta Suomessa on yhä 2010-luvulla niin vahvaa. Ihmiset liikkuvat ja kokevat yhteisöllisyyttä seuroissa. Kouvolan Kouvot on erinomainen esimerkki seurasta, jonka perinteet ulottuvat 60-luvulle asti, mutta toiminta on tänä päivänä kehittyvää, modernia ja innokasta. Myös myClubia kehittää innokas porukka, jonka päätavoite on tarjota urheiluyhteisöille helppo ja turvallinen jäsenpalvelu. Erilaiset urheiluseurat pienistä isoihin ja erikoisseuroista monilajiseuroihin ovat tervetulleita myClub-yhteisöön. Kaikkien seurojen arjen ja hallinnon tulee toimia, jotta liikunnasta ja urheilusta saadaan nauttia mahdollisimman paljon.

8772i2

Kuva: Tuula Aronen

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub