Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

Urheiluseurojen varainhankinta – miten hankkia lisäeuroja seuralle?

10.03.2020
Uutiset

Jokaisen seuran, ryhmän ja joukkueen peruskysymyksiin kuuluu toiminnan rahoitus. Jäsenmaksujen ja sponsoritulojen lisäksi varainhankintakampanjat tarjoavat loistavan mahdollisuuden jopa tuhansien eurojen lisätuloihin. Urheiluseurojen varainhankinnassa tärkeimmät osa-alueet ovat selkeät tavoitteet, yhdessä tekeminen ja laadukas myytävä tuote.

Varainhankinnalla on usein selkeä tavoite, esimerkiksi kevään turnausmatka, uudet kisa-asut tai muu seuran tai joukkueen yhteinen juttu. Toki varainhankinnalla voidaan hankkia lisäeuroja myös ryhmän perusarkeen. Joka tapauksessa kannattaa asettaa selvä euromääräinen tavoite, jonka aiotte yhdessä kerätä. 

Jakakaa tavoite sitten osallistuvien kesken, jolloin saatte jokaiselle henkilökohtaisen myyntitavoitteen. Kun jokainen myy vähän ja täyttää oman tavoitteensa, niin iso tavoite täyttyy helposti! Kun 20 joukkueen jäsenestä jokainen myy 15 tuotepakettia, joista jokaisesta ryhmä saa esimerkiksi viisi euroa, kertyy kokonaispotiksi mukava summa. Vaikka jokaisella ryhmän jäsenellä on omat myyntitavoitteet, kannattaa ehdottomasti tehdä yhteistyötä ja jakaa vastuita. Yksi voi markkinoida kampanjaa ryhmän somessa, toinen päivittää tietoja nettisivuille.

Lätkäseuroissa varainhankintakampanjat ovat yleisiä. Kuva CL Hockey Campilta kesältä 2019.
Lätkäseuroissa varainhankintakampanjat ovat yleisiä. Kuva CL Hockey Campilta kesältä 2019.

Kun tuote on laadukas, sitä on helppo myydä. Etsikää juuri teidän ryhmällenne sopiva kumppani, joiden tuotteista pidätte. Myös vaihtelu tuo mielekkyyttä myyntiin: kun keväällä myy yhtä tuotetta ja syksyllä toista, niin myyntimotivaatio säilyy korkeana. myClub-perheen seuroille on tarjolla loistavia vaihtoehtoja myClubin Varainhankinta-osiossa. Seura pääsee tutustumaan laadukkaisiin varainhankintapalveluiden tarjoajiin ja viestimään kampanjasta suoraan myClubissa.

Parhaimmillaan varainhankinta on erittäin opettavaista, tuottavaa ja hauskaa! Vinkkaa joukkueenjohtajaa tai seuravastaavaa tutustumaan myClubin hallintapuolen Varainhankinta-osioon ja aloittamaan kampanja ryhmällenne!

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub