Vinkkejä etävalmennukseen ja viestintään

23.03.2020
Uutiset

Urheiluseuratoiminnan ydinasioita ovat yhteisöllisyys, hauska liikkuminen ja yhdessä harrastaminen. Miten pitää yllä yhteisöllisyyttä ja harrastaa yhdessä seuratoiminnan ollessa tauolla? Etävalmennus, videovalmennus, yhteisön vuorovaikutus ja seuran viestintä nousevat tärkeään rooliin, kun joukkueet ja ryhmät eivät tapaa toisiaan.

Uusien ja modernien valmennusmenetelmien tuominen seuratoimintaan on haasteellista, mutta poikkeuksellisen tilanteen edessä muutoksia ja uudistuksia kannattaa tehdä. Seuratoiminnan tärkeintä voimaa – yhteisöllisyyttä – kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Miten valmentaa etänä? Yhteisöllisyys uudelle tasolle!

Etävalmennuksessa tarvitaan luovuutta sekä sopivaa ja helppokäyttöistä teknologiaa. Moni myClub-seuroista on valjastanut laadukkaita ja kekseliäitä valmennustapoja käyttöönsä viime päivinä. 

Joukkuepeleissä on aikaistettu omatoimijaksoa ja jaettu treeniohjelmia, joita voi toteuttaa kotioloissa tai lähipuistossa. Valmentajat voivat myös koostaa tekniikkavideoita pelaajille – yksilötaitoja voi ja kannattaa ehdottomasti harjoitella omatoimisesti. Pelaajia voi motivoida treenamaan itsenäisesti vaikka pienillä joukkueen sisäisillä kisoilla. Kuka tekee coachin tekemän tekniikkatreenin nopeiten tai tyylikkäimmin?

Motivaatiota lisää varmasti se, kun muutkin tekevät! Harrastajat voivat kuvata videoita omista suorituksista ja jakaa niitä toisilleen. Juniorit kommunikoivat mielellään ja tottuneesti videoiden avulla, joten nyt kannattaa hyödyntää tätä myös valmennuksessa. Diginatiivien osaamisesta voivat varmasti monet valmentajat ja vanhemmat oppia paljon.

Etävalmennusta voi toteuttaa myös reaaliajassa, sillä työ- ja opiskeluarjesta tutuilla sovelluksilla voi pitää etätreenejä. Valmentaja voi kutsua harrastajia “treenipalaveriin”, näyttää esimerkkisuorituksia sekä seurata treenejä ja opastaa videoyhteydellä. Treenit kannattaa suunnitella mahdollisimman yksinkertaisiksi, jotta jokaisen on helppo seurata mukana.

myClub-seuroissa esimerkiksi karatessa ja jalkapallossa on jo otettu käyttöön innovatiivisia etävalmennusmetodeja. Parhaassa tapauksessa seura saa valmennustyökalupakkiin uusia loistavia keinoja tarjota parasta palvelua harrastajille myös tulevaisuudessa!

Pallopelejä, yksilölajeja, kamppailu-urheilua, hiihtoa ja vaikkapa agilitya voi valmentaa myös etänä!
Pallopelejä, yksilölajeja, kamppailu-urheilua, hiihtoa ja vaikkapa agilitya voi valmentaa myös etänä!

Tiedotus ja viestintä seuratoiminnassa

Selkeä, oikea-aikainen ja tavoittava viestintä on todella tärkeää, kun seuran arki ei rullaa normaalin vuosikellon mukaisesti. Milloin toiminta jatkuu? Miten toimintamaksut hoidetaan? Keneen pitää olla yhteydessä? Kysymyksiä on paljon, joten viestinnän tulee onnistua helposti.

Oleellista on, että jäsenrekisteri on kunnossa ja ajantasalla. Kun jäsen- ja yhteystiedot ovat päivitettyinä, on seuran ja ryhmien vastuuhenkilöillä helppo työ viestiä nopeasti oikeille henkilöille.

Harrastusten tauolle jääminen on monelle perheelle ja juniorille outo tilanne. Hyvällä viestinnällä porukan yhteishenkeä voidaan pitää yllä ja toiminnan jatkuessa voidaan jatkaa vähintään yhtä hyvästä tilanteesta kuin ennen taukoa.

Katso vinkkejä viestintään myClubilla

 

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub