Webinaari: myClubin hyödyt ja ominaisuudet 30 minuutissa. Ilmoittaudu nyt!

Vuorosuunnittelu osana seurayhteisöä - helppoa, tehokasta ja läpinäkyvää

02.05.2024
Suositukset
26.3.2024 EsJT kevätnäytös Photo credit: Jyri Jäppinen

Espoo Jäätaiturit on jo pitkään hoitanut seura-arkeaan myClubin avulla. Kesällä 2023 seura alkoi myös käyttämään myClubin Vuorosuunnittelu-lisäpalvelua, jolla vuorojen jakaminen ja hallinnointi onnistuu helposti osana Espoon Jääurheilun Tuki ry:n -seurayhteisöä.

Espoon Jäätaitureissa harrastaa taitoluistelua noin 800 lasta ja nuorta sekä 100 aikuista; jäätaiturin polku alkaa luistelukoulusta ja jatkuu kehitysryhmien kautta aina kilpatasolle asti. Menestyneimpiä Jäätaitureita ovat urillaan EM-mitaleille yltäneet Laura Lepistö ja Viveca Lindfors.

Taitoluistelu on laji, jossa olosuhteet ovat kaikki kaikessa. Sekä yksin- että muodostelmaluistelussa harjoituksia, kisoja ja muita tapahtumia riittää lähes ympäri vuoden, joten laadukkaat hallit ja salit ovat välttämättömiä laadukkaan harjoittelun mahdollistamiseksi. Jäätaitureiden harjoitukset pidetään eri puolilla Espoota: Leppävaarassa, Matinkylässä ja Tapiolassa. Oheisharjoittelutilat löytyvät jäähallien läheisyydestä, jolloin kokonaisvaltaisten treenien läpivienti alku- ja loppuverryttelyineen onnistuu samassa paikassa.

Tapahtumien, jäsentietojen ja laskutuksen hallintaan Jäätaiturit on käyttänyt jo useamman vuoden ajan myClubia. Isossa seurassa liikkuvia osia riittää ja muutoksia voi tulla nopeastikin, joten ajantasainen jäsenrekisteri, helppo laskutus ja toimiva tiedotus ovat välttämättömiä. Tapahtumien helppo hallinta on myös äärettömän tärkeää, missä isossa roolissa on myClubin Vuorosuunnittelu-palvelu.

Vuorot halliyhtiöltä seuroilla - suoraan myClubiin

Jäätaiturit käyttää Vuorosuunnittelua Espoon Jääurheilun Tuki ry:n (EJUT) jäsenseurana. EJUT on halliyhtiö, jonka ydintehtävä on sen jäsenseurojen olosuhteiden ja kilpailutoiminnan kehittäminen ja ylläpitäminen Espoossa. EJUTiin kuuluu lisäksi neljä muuta espoolaista jääurheilun erikoisseuraa ja se hallinnoi jäävuoroja kuudessa jäähallissa ympäri Espoota.

EJUT jakaa kaikkien sen hallinnoimien hallien vuorot jäsenseuroille myClubin Vuorosuunnittelun Halliyhtiötuen avulla. Vuorot “ilmestyvät” jäsenseuroille varattaviksi ajoiksi myClubin Vuorosuunnitteluun, josta seurat taas pääsevät suunnittelemaan omat vuoronsa ja jakamaan ne sisäisesti eri ryhmille ja joukkueille.

“Kun saamme omat vuoromme myClubin Vuorosuunnitteluun EJUTilta, seurakoordinaattorimme suunnittelee ja jakaa vuorot meidän eri ryhmille. Vuorot siirtyvät sen jälkeen myClubiin tapahtumiksi. Mikäli jokin ryhmä ei pääse käyttämään omaa vuoroaan, voi sen vapauttaa myyntiin, jolloin vuoro voidaan saada myytyä toiselle seuralle tai muulle ulkopuoliselle käyttäjälle,” kertoo Jäätaitureiden toiminnanjohtaja Henriikka Manninen.

Vuorojen kierrätys on yksi myClubin Vuorosuunnittelun keskeisiä ominaisuuksia. Koska Jäätaiturit kuuluu EJUTin seurayhteisöön, voi sen myyntiin laittamia vuoroja lunastaa itselleen mikä tahansa EJUTiin kuuluva seura. Kun vuorot kiertävät ryhmien ja seurojen välillä saumattomasti, saadaan jäävuorojen käyttöastetta nostettua. Tämä on etenkin pääkaupunkiseudulla todella tärkeää, sillä jäävuoroista on pulaa varsinkin arki-iltaisin.

Koko seura-arki hallussa yhdessä järjestelmässä

“Paras juttu vuorosuunnittelun käyttöönotossa kesällä 2023 oli se, että saimme vuorojen hallinnan myClubiin, jolla hoidamme suuren osan muistakin seurahallinnon tärkeimmistä tehtävistä. Yhdellä järjestelmällä hoituu paljon, mikä helpottaa päivittäistä toimintaa”, toteaa Henriikka Manninen.

myClubin kehityksen yksi kulmakivistä on juuri se, että kaikki seuratyön tärkeimmät hallinnolliset tehtävät voi hoitaa kätevästi yhdellä järjestelmällä. Tämä helpottaa seuran toimintaa ja tekee siitä läpinäkyvämpää. Tietoja ei tarvitse siirrellä eri järjestelmiin, jolloin myös inhimillisen virheen riski pienenee. Vaikka seurojen vastuuhenkilöt vaihtuvat, tiedot pysyvät turvassa ja tallessa myClubissa. Näin toiminta ja urheilun ilo jatkuu läpi vuosien.

Kokeile ilman riskiä

Mikäli seura ei ole tyytyväinen myClub-palveluun tai myClub-lisäpalveluun (koskee Kirjanpito, Pankkiyhteys, Kotisivupaketti, Verkkolaskutus, Verkkokauppa, Aulamoodi, Tuotteet, Vuorosuunnittelu), saa seura rahat takaisin peruessaan myClub-palvelun tai ko. lisäpalvelun.

Seuralla on oikeus myClub-takuuseen kerran kunkin (lisä)palvelun osalta. Rahat palautetaan seuran määrittelemälle tilille seuraavan kalenterikuukauden aikana (myClub-palvelu) tai hyvitetään seuraavan kuukauden palvelumaksussa. Takuu voimassa 6kk palvelun tilauspäivämäärästä.

Tilaa myClub